Skip to main content

Tips : Turunkan Tekanan Darah Tinggi


          Lately ni, first author selalu cerita yang dia asyik pening-pening.. Pergi check-up kat klinik, katanya darah tinggi.. Omooo.. Kesian dia.. So, saya cuba la search cara nak turunkan tekanan darah tinggi...

Credit kepada Fendi Tazkirah

1. Buat solat hajat 2rakaat & mohonlah kepada Allah tentang hajat kita...

2. ~ Ambil beberapa ulas bawang putih dan bersihkannya..
    ~ Kisar bawang putih untuk jadikan jus.
    ~ Ambil 6 titik daripada jus bawng putih tadi dan campurkan ke dalam segelas air kosong.
    ~ Minum 3 kali sehari. 

Image result for bawang putih jus
Mudah-mudahkan mampu jadi penawar untuk penyakit. Selebihnya serahkan pada Allah.. :D 
Sakit itu ujian tanda Allah sayang.. :) :)



Comments

  1. Semoga cepat sembuh :)
    Kalau tak boleh telan air jus bawang putih, mira boleh rekomen telan garlic complex, dari brand shaklee. Nak telan tu memang rasa tulen bawang putih :p Memang sesuai untuk pesakit darah tinggi.
    Boleh baca sini : http://minimeyra.blogspot.my/2016/05/khasiat-si-bawang-putih-garlic-complex.html

    Jemput singgah .

    ReplyDelete
  2. Petua yang bagus.. selain turunkan tekanan darah boleh buat angin dalam badan sekali...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ride "mengejut" ke Cameron Highland

Al-kisah pada hari jumaat (aku tak ingat pulak brape haribulan) aku offday, dan untuk pengetahuan korang walaupon offday sehari, aku kerap balik ke kampung aku di kuala lipis pahang (rumah mak saudara aku) memandangkan hanya 2jam perjalanan dari kuala lumpur, aku pulak jenis yang tak suka budaya lepak-melepak ni (amat sesuai sebagai calon suami mithali...hahahaha), so solution nya aku balik kampung lagi best, jiwa bikers doe..hahahaha
Sesampainya aku di kampung, aku tengok sepupu aku sedang rancak memasak lauk-pauk dan lemang untuk meniaga (sepupu aku sorang je yang buat lemang di pasar malam kuala lipis, singgah lah kalau korang datang ke kuala lipis, best lemang in town) biasanya dia dibantu oleh anak-anak dia, so aku pon dimaklumkan bahawa diorang pergi ke ipoh perak, esok (sabtu) baru diorang balik ke sini.So skip pasal pasar malam, balik berniaga sepupu aku pon cakap, "esok kita naik cameron nak?" aku terkejut bila dia kata nak naik esoknya, aku punyalah plan dari taun l…

Kenali Jenis Panah Anda

Hai, harini takmo type panjang-panjang sebab sibuk sikit dengan kerjaya, (sejak ada second authors ni senang skit kerje.. hahahaha) just nk bagi picture tentang jenis-jenis bow yang ada, tapi jenis recurve bow ye, compound bow relex luu.. nanti aku buat entry tentang compound bow yer.. tu antara bow yang ad...banyak lagi sebenarnya..huhu
Lagi 1 jenis bow tradisional yang agak pelik adalah "Horn Bow" (panah tanduk), yup.. seperti namanya, ianya memang dibuat dari tanduk haiwan, Horn bow senang dikenali kerana bentuknya sangatlah pelik dari bow-bow lain. bow tradisional biasa sebelum pasang string.
bentuk "horn bow" sebelum pasang string.
See, sangat berlainan dari bow biasa, ada yang lagi extreme sampai jadi bentuk "O", dan biasanya bow ni popular dibelah-belah (orang pahang panggil "sebelah" belah je, *infomasi tambahan) asia timur, macam mongolia, korea, dan lain-lain.. sangat nature sebabnya gam pun guna gam ikan (fish glue), lepas tu diikat ketat-…

Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun

Saya jumpa blog ini melalui blog orang lain ketika saya sedang scroll di reading list. Tapi blog siapa, saya dah lupa.. Hehehehe.. Blog ini kemas dan paling penting, loading lajuu... Goodluck untuk diri saya, serta penganjur.. Semoga GA ini sukses yawww..