Skip to main content

Tips : Turunkan Tekanan Darah Tinggi


          Lately ni, first author selalu cerita yang dia asyik pening-pening.. Pergi check-up kat klinik, katanya darah tinggi.. Omooo.. Kesian dia.. So, saya cuba la search cara nak turunkan tekanan darah tinggi...

Credit kepada Fendi Tazkirah

1. Buat solat hajat 2rakaat & mohonlah kepada Allah tentang hajat kita...

2. ~ Ambil beberapa ulas bawang putih dan bersihkannya..
    ~ Kisar bawang putih untuk jadikan jus.
    ~ Ambil 6 titik daripada jus bawng putih tadi dan campurkan ke dalam segelas air kosong.
    ~ Minum 3 kali sehari. 

Image result for bawang putih jus
Mudah-mudahkan mampu jadi penawar untuk penyakit. Selebihnya serahkan pada Allah.. :D 
Sakit itu ujian tanda Allah sayang.. :) :)



Comments

  1. Semoga cepat sembuh :)
    Kalau tak boleh telan air jus bawang putih, mira boleh rekomen telan garlic complex, dari brand shaklee. Nak telan tu memang rasa tulen bawang putih :p Memang sesuai untuk pesakit darah tinggi.
    Boleh baca sini : http://minimeyra.blogspot.my/2016/05/khasiat-si-bawang-putih-garlic-complex.html

    Jemput singgah .

    ReplyDelete
  2. Petua yang bagus.. selain turunkan tekanan darah boleh buat angin dalam badan sekali...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

1st Author buat "Kambek"

Hai....sorry lama sangat berdiam diri, sebelum memulakan bicara, aku ingin berterima kasih kat 2nd author sebab dengan jayanya meneruskan blog ni dari terus senyap.. credit gambar untuk 2nd author.

Sekarang ni dah masuk bulan December, kalau tak salah last bulan september atau ogos entry yang dibuat, yang lain semuanya diuruskan oleh 2nd author (baik orangnye...huhuhuhu...xmintak upah pon) sekarang ni aku cuba untuk meluangkan masa untuk jenguk-jenguk blog ni...
Okeh, first of all, nak tanya Yolss la kan, ujung tahun ni mana tempat best untuk bercuti? Annual Leave berlambak gara-gara jarang bercuti (Pekerje terbaik baq hanggg) so boss bising, "you aaaa...kena habiskan you punya cuti..kalau tak you rugi wooo...syarikat tarra bayar atau Carry Forward you punya cuti wooo".. Gitu la serba sikit bebelan boss aku..hahaha..
So jenuh pikir kemana nak pergi untuk habiskan cuti, maybe masa tu nanti berlambak la entry yang akan di update..hahaha...kalau ada tempat yang best untuk tenangkan…

Kenali Jenis Panah Anda

Hai, harini takmo type panjang-panjang sebab sibuk sikit dengan kerjaya, (sejak ada second authors ni senang skit kerje.. hahahaha) just nk bagi picture tentang jenis-jenis bow yang ada, tapi jenis recurve bow ye, compound bow relex luu.. nanti aku buat entry tentang compound bow yer.. tu antara bow yang ad...banyak lagi sebenarnya..huhu
Lagi 1 jenis bow tradisional yang agak pelik adalah "Horn Bow" (panah tanduk), yup.. seperti namanya, ianya memang dibuat dari tanduk haiwan, Horn bow senang dikenali kerana bentuknya sangatlah pelik dari bow-bow lain. bow tradisional biasa sebelum pasang string.
bentuk "horn bow" sebelum pasang string.
See, sangat berlainan dari bow biasa, ada yang lagi extreme sampai jadi bentuk "O", dan biasanya bow ni popular dibelah-belah (orang pahang panggil "sebelah" belah je, *infomasi tambahan) asia timur, macam mongolia, korea, dan lain-lain.. sangat nature sebabnya gam pun guna gam ikan (fish glue), lepas tu diikat ketat-…

Sebulan Sehari

Hari ini genap sebulan tau tak update blog ni.. Kalau orang, pasti nya merajuk. Hahaha.. Busy ke? Mungkin laa.. Mungkin.. Lagipun nak update ni, mesti ada jiwa.. Jiwa tu penting. Tukang update ni pun bukan pemilik blog sebenar. Second author. Ntah la pemiliknya menghilang kemana. 😒😒😒.. Kalau nak update yang pelik-pelik pun mesti dia tak perasan. Hahaha.. khianat sikit..
Takde apa nak story kat sini. Nak share gambar pemilikk blog laa.. Nak tahu tak ?? Jap.. Nak upload. Hahaha..
Jeng..jeng.. jeng...

Dapat up gambar lower body je.. Pemilik blog masih ingin merahsiakan identiti sebenar.. Sebab pegang amanah, jadi kita lanje gambar ni je laa.. Hohoho.. Jangan marahhh aaa..


PAKAI BAJU WARNA MERAH, PLEASE JANGAN MARAH. 

Jumpa lagi semua.. :D

Yang ikhlas, HH.. 
psstt... nanti singgah blog saya jugak tau..COMEL