Skip to main content

Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 by Yana Pink Blossom



Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 Yana Pink Blossom | Dalam usaha untuk memeriahkan lagi dunia blogger ni dan menggalakkan kerajinan untuk blogwalking kat blog korang, Yana dengan sukacitanya melancarkan segmen pencarian bloglist beliau untuk ditempek di blog Yana Pink Blossom mulai November hingga Disember 2016 ini.

Sila klik BANNER untuk join!!!

*Cara Penyertaan*
  1. Buat entry bertajuk Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 by Yana Pink Blossom;
  2. Copy & paste semua coding yang disediakan di ruangan entri anda (HTML);
  3. Pastikan banner ini di link kembali kepada entri asal iaitu entri segmen di blog Yana Pink Blossom. Sekiranya tidak, entri korang tidak diterima;
  4. Publish dan tinggalkan link entri korang di ruangan komen entri asal segmen sahaja. Komen di ruangan entri lain tidak dikira yer;
  5. Klik link yang diminta sebagai sumbangan jujur dan ikhlas (^^,); dan
  6. Tarikh tutup penyertaan adalah adalah 31 Oktober 2016 jam 12.00 midnight.

Comments

  1. Singgah dari segmen yang sama.

    http://misspurple17.blogspot.com/2016/10/segmen-bloglist-nov-dis-2016-by-yana.html

    ReplyDelete
  2. Ade singgah... :)

    http://musicstyle29.blogspot.com/2016/10/segmen-bloglist-nov-dis-2016-by-yana.html

    ReplyDelete
  3. singgah

    https://belogs.blogspot.my/2016/10/segmen-bloglist-nov-dis-2016-by-yana.html

    ReplyDelete
  4. Terima kasih sebab sudi sertai “Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 by Yana Pink Blossom”. Bloglist dah dikemaskini. Boleh singgah yer (^^,) Thanks again.

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ride "mengejut" ke Cameron Highland

Al-kisah pada hari jumaat (aku tak ingat pulak brape haribulan) aku offday, dan untuk pengetahuan korang walaupon offday sehari, aku kerap balik ke kampung aku di kuala lipis pahang (rumah mak saudara aku) memandangkan hanya 2jam perjalanan dari kuala lumpur, aku pulak jenis yang tak suka budaya lepak-melepak ni (amat sesuai sebagai calon suami mithali...hahahaha), so solution nya aku balik kampung lagi best, jiwa bikers doe..hahahaha
Sesampainya aku di kampung, aku tengok sepupu aku sedang rancak memasak lauk-pauk dan lemang untuk meniaga (sepupu aku sorang je yang buat lemang di pasar malam kuala lipis, singgah lah kalau korang datang ke kuala lipis, best lemang in town) biasanya dia dibantu oleh anak-anak dia, so aku pon dimaklumkan bahawa diorang pergi ke ipoh perak, esok (sabtu) baru diorang balik ke sini.So skip pasal pasar malam, balik berniaga sepupu aku pon cakap, "esok kita naik cameron nak?" aku terkejut bila dia kata nak naik esoknya, aku punyalah plan dari taun l…

Kenali Jenis Panah Anda

Hai, harini takmo type panjang-panjang sebab sibuk sikit dengan kerjaya, (sejak ada second authors ni senang skit kerje.. hahahaha) just nk bagi picture tentang jenis-jenis bow yang ada, tapi jenis recurve bow ye, compound bow relex luu.. nanti aku buat entry tentang compound bow yer.. tu antara bow yang ad...banyak lagi sebenarnya..huhu
Lagi 1 jenis bow tradisional yang agak pelik adalah "Horn Bow" (panah tanduk), yup.. seperti namanya, ianya memang dibuat dari tanduk haiwan, Horn bow senang dikenali kerana bentuknya sangatlah pelik dari bow-bow lain. bow tradisional biasa sebelum pasang string.
bentuk "horn bow" sebelum pasang string.
See, sangat berlainan dari bow biasa, ada yang lagi extreme sampai jadi bentuk "O", dan biasanya bow ni popular dibelah-belah (orang pahang panggil "sebelah" belah je, *infomasi tambahan) asia timur, macam mongolia, korea, dan lain-lain.. sangat nature sebabnya gam pun guna gam ikan (fish glue), lepas tu diikat ketat-…

Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun

Saya jumpa blog ini melalui blog orang lain ketika saya sedang scroll di reading list. Tapi blog siapa, saya dah lupa.. Hehehehe.. Blog ini kemas dan paling penting, loading lajuu... Goodluck untuk diri saya, serta penganjur.. Semoga GA ini sukses yawww..