Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2016

pengajaran kedua berpuasa

Hallu semua (biarpon xramai), Selamat berpuasa kepada semua!! sedar tak sedar dah masuk da bulan mulia bulan Ramadhan...kali ni aku hendak berkongsi cerita tentang pengajaran yang aku dapat semasa aku kecil (sambungan cerita sebelum ni), tapi sebelum tu, terima kasih kat Second author (bukan pemanah hijau, dia pemanah hatiku...cia ciaa ciaaa...) baru la tak sunyi sangat blog nih nanti...hahahahaha... Berbalik kat story line kita, banyak pengajaran yang aku dapat semasa bulan ramadhan ni sebenarnya...salah satunya ialah sewaktu darjah 6, siap je latihan jasmani (bulan pose pon main bola baq hang) masuk je bilik air nak salin pakaian, member aku selamber togok (togok, tegok, teguk adalah same yer) air paip, kawan aku tegurlah, kan dalam bulan pose ni, kawan aku jawab, "mok keh kabo, ame dahage sangat sampei nok pensan boleh tegok tapi setegok je lah" hahaha...aku tau korang tak paham (saje nak buli korang)...jap aku translatekan.."mak aku kata, kalau dahaga sangat sampai …