Skip to main content

[Video] Korang Pasti Teruja Tengok Karya Doodlers Malaysia Yang Mantap Ini. Memang Talented!



Mungkin ada antara korang yang tertanya-tanya doodle tu apa? Ha.. Meh sini kami nak cerita sikit. Doodle bermaksud melukis secara bebas dan mudah. Ala, macam selalu kita buat dalam kelas bila bosan-bosan tu, lukis gambar orang la, conteng-conteng muka superhero la.
Tapi,apa yang menariknya, doodle kini seakan-akan sudah dikomersialkan dengan dijadikan doodle art. Dek kerana itu, kami pun panggil beberapa orang doodler terkenal di Malaysia untuk menunjukkan bakat mereka! Siapa agaknya mereka?

U Mobile Doodle Battle Episod 1 : Drama Melayu

doodler-2
Untuk episod pertama U Mobile Doodle Battle menampilkan Arif Farhan dan Shazni dengan tema ‘Drama Melayu’. Fuh, memamg macam-macam permintaan daripada para pengikut OHBULAN! untuk melukis karakter drama Melayu kegemaran mereka. Yang pasti, hasilnya memang awesome!

U Mobile Doodle Battle Episod 2 : Superheroes

doodle-3
Manakala, untuk episod kedua U Mobile Doodle Battle menampilkan team OHBULAN! sendiri iaitu Alyas bersama Arif Farhan! Kali ini dengan tema superheroes! Cuba korang teka watak superheroes mana agaknya yang di’request’ oleh pengikut OHBULAN! kepada Alyas dan Arif Farhan ni.. Tekalah, tekalah!

U Mobile Doodle Battle Episod 3: Korean vs Bollywood

doodler-4
Yang terakhir iaitu U Mobile Doodle Battle 3 dengan tema Korean vs Bollywood. Antara wajah selebriti Bollywood yang dilukis oleh doodler dua orang ini ialah Amitabh Bachchan, Shah Rukh Khan, Hritik Roshan. Manakala, Song Ji Hyo adalah selebriti Korea yang paling banyak di’request’ oleh pengikut OHBULAN! Tapi, menjadi ke wajah Song Ji Hyo yang dilukis oleh doodler kita ni?

Nak tonton video penuh? Nah, korang tengok je bawah ni!


Oh ya! Terima kasih kepada U Mobile kerana dengan Video-Onz, program FB LIVE kami dapat dilihat tanpa gangguan langsung! Macamana nak dapat strim video secara percuma tanpa menggunakan data dengan Video-Onz?  Ha.. Sudah tentulah dengan pakej postpaid Hero P98, iI30, Ultimate Device 130 dan MB128 dari U Mobile!
Manakala pelanggan postpaid yang selainnya, pelanggan prepaid yang melanggan pakej data UMI/MB dan juga pelanggan broadband U Mobile pula akan dapat extra data secara percuma untuk Video-Onz! Memang syok habis! Sebab dengan Video-Onz, kita boleh tengok berjuta video-video menarik menerusi 23 aplikasi seperti Youtube, Astro On The Go, Iflix dan banyak lagi. Malah, tiada sebarang masalah untuk strim 24 jam sehari walaupun ketika di waktu kemuncak. Yay!
Nak tahu lebih lagi mengenai U Mobile Video-Onz?  Korang klik sahaja di U Mobile Video-Onz!

Comments

  1. Salam, Jaafar. Anda adalah pemenang GA saya..sila refer link http://penselduabee.blogspot.my/2016/12/senarai-nama-pemenang-mini-giveaway-by.html.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

1st Author buat "Kambek"

Hai....sorry lama sangat berdiam diri, sebelum memulakan bicara, aku ingin berterima kasih kat 2nd author sebab dengan jayanya meneruskan blog ni dari terus senyap.. credit gambar untuk 2nd author.

Sekarang ni dah masuk bulan December, kalau tak salah last bulan september atau ogos entry yang dibuat, yang lain semuanya diuruskan oleh 2nd author (baik orangnye...huhuhuhu...xmintak upah pon) sekarang ni aku cuba untuk meluangkan masa untuk jenguk-jenguk blog ni...
Okeh, first of all, nak tanya Yolss la kan, ujung tahun ni mana tempat best untuk bercuti? Annual Leave berlambak gara-gara jarang bercuti (Pekerje terbaik baq hanggg) so boss bising, "you aaaa...kena habiskan you punya cuti..kalau tak you rugi wooo...syarikat tarra bayar atau Carry Forward you punya cuti wooo".. Gitu la serba sikit bebelan boss aku..hahaha..
So jenuh pikir kemana nak pergi untuk habiskan cuti, maybe masa tu nanti berlambak la entry yang akan di update..hahaha...kalau ada tempat yang best untuk tenangkan…

Kenali Jenis Panah Anda

Hai, harini takmo type panjang-panjang sebab sibuk sikit dengan kerjaya, (sejak ada second authors ni senang skit kerje.. hahahaha) just nk bagi picture tentang jenis-jenis bow yang ada, tapi jenis recurve bow ye, compound bow relex luu.. nanti aku buat entry tentang compound bow yer.. tu antara bow yang ad...banyak lagi sebenarnya..huhu
Lagi 1 jenis bow tradisional yang agak pelik adalah "Horn Bow" (panah tanduk), yup.. seperti namanya, ianya memang dibuat dari tanduk haiwan, Horn bow senang dikenali kerana bentuknya sangatlah pelik dari bow-bow lain. bow tradisional biasa sebelum pasang string.
bentuk "horn bow" sebelum pasang string.
See, sangat berlainan dari bow biasa, ada yang lagi extreme sampai jadi bentuk "O", dan biasanya bow ni popular dibelah-belah (orang pahang panggil "sebelah" belah je, *infomasi tambahan) asia timur, macam mongolia, korea, dan lain-lain.. sangat nature sebabnya gam pun guna gam ikan (fish glue), lepas tu diikat ketat-…

Sebulan Sehari

Hari ini genap sebulan tau tak update blog ni.. Kalau orang, pasti nya merajuk. Hahaha.. Busy ke? Mungkin laa.. Mungkin.. Lagipun nak update ni, mesti ada jiwa.. Jiwa tu penting. Tukang update ni pun bukan pemilik blog sebenar. Second author. Ntah la pemiliknya menghilang kemana. 😒😒😒.. Kalau nak update yang pelik-pelik pun mesti dia tak perasan. Hahaha.. khianat sikit..
Takde apa nak story kat sini. Nak share gambar pemilikk blog laa.. Nak tahu tak ?? Jap.. Nak upload. Hahaha..
Jeng..jeng.. jeng...

Dapat up gambar lower body je.. Pemilik blog masih ingin merahsiakan identiti sebenar.. Sebab pegang amanah, jadi kita lanje gambar ni je laa.. Hohoho.. Jangan marahhh aaa..


PAKAI BAJU WARNA MERAH, PLEASE JANGAN MARAH. 

Jumpa lagi semua.. :D

Yang ikhlas, HH.. 
psstt... nanti singgah blog saya jugak tau..COMEL