Skip to main content

[Video] Korang Pasti Teruja Tengok Karya Doodlers Malaysia Yang Mantap Ini. Memang Talented!



Mungkin ada antara korang yang tertanya-tanya doodle tu apa? Ha.. Meh sini kami nak cerita sikit. Doodle bermaksud melukis secara bebas dan mudah. Ala, macam selalu kita buat dalam kelas bila bosan-bosan tu, lukis gambar orang la, conteng-conteng muka superhero la.
Tapi,apa yang menariknya, doodle kini seakan-akan sudah dikomersialkan dengan dijadikan doodle art. Dek kerana itu, kami pun panggil beberapa orang doodler terkenal di Malaysia untuk menunjukkan bakat mereka! Siapa agaknya mereka?

U Mobile Doodle Battle Episod 1 : Drama Melayu

doodler-2
Untuk episod pertama U Mobile Doodle Battle menampilkan Arif Farhan dan Shazni dengan tema ‘Drama Melayu’. Fuh, memamg macam-macam permintaan daripada para pengikut OHBULAN! untuk melukis karakter drama Melayu kegemaran mereka. Yang pasti, hasilnya memang awesome!

U Mobile Doodle Battle Episod 2 : Superheroes

doodle-3
Manakala, untuk episod kedua U Mobile Doodle Battle menampilkan team OHBULAN! sendiri iaitu Alyas bersama Arif Farhan! Kali ini dengan tema superheroes! Cuba korang teka watak superheroes mana agaknya yang di’request’ oleh pengikut OHBULAN! kepada Alyas dan Arif Farhan ni.. Tekalah, tekalah!

U Mobile Doodle Battle Episod 3: Korean vs Bollywood

doodler-4
Yang terakhir iaitu U Mobile Doodle Battle 3 dengan tema Korean vs Bollywood. Antara wajah selebriti Bollywood yang dilukis oleh doodler dua orang ini ialah Amitabh Bachchan, Shah Rukh Khan, Hritik Roshan. Manakala, Song Ji Hyo adalah selebriti Korea yang paling banyak di’request’ oleh pengikut OHBULAN! Tapi, menjadi ke wajah Song Ji Hyo yang dilukis oleh doodler kita ni?

Nak tonton video penuh? Nah, korang tengok je bawah ni!


Oh ya! Terima kasih kepada U Mobile kerana dengan Video-Onz, program FB LIVE kami dapat dilihat tanpa gangguan langsung! Macamana nak dapat strim video secara percuma tanpa menggunakan data dengan Video-Onz?  Ha.. Sudah tentulah dengan pakej postpaid Hero P98, iI30, Ultimate Device 130 dan MB128 dari U Mobile!
Manakala pelanggan postpaid yang selainnya, pelanggan prepaid yang melanggan pakej data UMI/MB dan juga pelanggan broadband U Mobile pula akan dapat extra data secara percuma untuk Video-Onz! Memang syok habis! Sebab dengan Video-Onz, kita boleh tengok berjuta video-video menarik menerusi 23 aplikasi seperti Youtube, Astro On The Go, Iflix dan banyak lagi. Malah, tiada sebarang masalah untuk strim 24 jam sehari walaupun ketika di waktu kemuncak. Yay!
Nak tahu lebih lagi mengenai U Mobile Video-Onz?  Korang klik sahaja di U Mobile Video-Onz!

Comments

  1. Salam, Jaafar. Anda adalah pemenang GA saya..sila refer link http://penselduabee.blogspot.my/2016/12/senarai-nama-pemenang-mini-giveaway-by.html.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ride "mengejut" ke Cameron Highland

Al-kisah pada hari jumaat (aku tak ingat pulak brape haribulan) aku offday, dan untuk pengetahuan korang walaupon offday sehari, aku kerap balik ke kampung aku di kuala lipis pahang (rumah mak saudara aku) memandangkan hanya 2jam perjalanan dari kuala lumpur, aku pulak jenis yang tak suka budaya lepak-melepak ni (amat sesuai sebagai calon suami mithali...hahahaha), so solution nya aku balik kampung lagi best, jiwa bikers doe..hahahaha
Sesampainya aku di kampung, aku tengok sepupu aku sedang rancak memasak lauk-pauk dan lemang untuk meniaga (sepupu aku sorang je yang buat lemang di pasar malam kuala lipis, singgah lah kalau korang datang ke kuala lipis, best lemang in town) biasanya dia dibantu oleh anak-anak dia, so aku pon dimaklumkan bahawa diorang pergi ke ipoh perak, esok (sabtu) baru diorang balik ke sini.So skip pasal pasar malam, balik berniaga sepupu aku pon cakap, "esok kita naik cameron nak?" aku terkejut bila dia kata nak naik esoknya, aku punyalah plan dari taun l…

Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun

Saya jumpa blog ini melalui blog orang lain ketika saya sedang scroll di reading list. Tapi blog siapa, saya dah lupa.. Hehehehe.. Blog ini kemas dan paling penting, loading lajuu... Goodluck untuk diri saya, serta penganjur.. Semoga GA ini sukses yawww..

Kenali Jenis Panah Anda

Hai, harini takmo type panjang-panjang sebab sibuk sikit dengan kerjaya, (sejak ada second authors ni senang skit kerje.. hahahaha) just nk bagi picture tentang jenis-jenis bow yang ada, tapi jenis recurve bow ye, compound bow relex luu.. nanti aku buat entry tentang compound bow yer.. tu antara bow yang ad...banyak lagi sebenarnya..huhu
Lagi 1 jenis bow tradisional yang agak pelik adalah "Horn Bow" (panah tanduk), yup.. seperti namanya, ianya memang dibuat dari tanduk haiwan, Horn bow senang dikenali kerana bentuknya sangatlah pelik dari bow-bow lain. bow tradisional biasa sebelum pasang string.
bentuk "horn bow" sebelum pasang string.
See, sangat berlainan dari bow biasa, ada yang lagi extreme sampai jadi bentuk "O", dan biasanya bow ni popular dibelah-belah (orang pahang panggil "sebelah" belah je, *infomasi tambahan) asia timur, macam mongolia, korea, dan lain-lain.. sangat nature sebabnya gam pun guna gam ikan (fish glue), lepas tu diikat ketat-…