Skip to main content

Segmen: Blogwalking By YangBaikSegmen:  Blogwalking By YangBaik


ok. untuk memenuhi syarat segmen ini.. saya akan menjawab semampu saya..

Kenapa saya join segmen ini??
Pertama, saya memang suka join segmen, GA yang dianjurkan oleh blogger-blogger otai..
Kedua, boleh berkenalan dengan blogger-blogger dari seluruh pelusuk negara. Cewahh..:) Boleh belajar teknik penulisan dari mereka2 yang hebat ni.. Kita blogger newbie.. 

Kebaikan blogwalking menurut pendapat saya?
Pertama, boleh melawat blog orang sambil membaca entry-entry mereka.. Boleh jadi inspirasi nak upgrade teknik penulisan dan teknik penyusunan blog biar makin kemas, cantik..
Kedua, macam biasa, berkenalan dengan blogger lain .. hehehe

Harapan mengenai sejarah kemerdekaan Malaysia
Harapan saya agar kisah pejuangan pendekar kita dahulu tidak akan dilupakan. Selamat Hari Merdekaa!!! 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun

Saya jumpa blog ini melalui blog orang lain ketika saya sedang scroll di reading list. Tapi blog siapa, saya dah lupa.. Hehehehe.. Blog ini kemas dan paling penting, loading lajuu... Goodluck untuk diri saya, serta penganjur.. Semoga GA ini sukses yawww..

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

Ride "mengejut" ke Cameron Highland

Al-kisah pada hari jumaat (aku tak ingat pulak brape haribulan) aku offday, dan untuk pengetahuan korang walaupon offday sehari, aku kerap balik ke kampung aku di kuala lipis pahang (rumah mak saudara aku) memandangkan hanya 2jam perjalanan dari kuala lumpur, aku pulak jenis yang tak suka budaya lepak-melepak ni (amat sesuai sebagai calon suami mithali...hahahaha), so solution nya aku balik kampung lagi best, jiwa bikers doe..hahahaha
Sesampainya aku di kampung, aku tengok sepupu aku sedang rancak memasak lauk-pauk dan lemang untuk meniaga (sepupu aku sorang je yang buat lemang di pasar malam kuala lipis, singgah lah kalau korang datang ke kuala lipis, best lemang in town) biasanya dia dibantu oleh anak-anak dia, so aku pon dimaklumkan bahawa diorang pergi ke ipoh perak, esok (sabtu) baru diorang balik ke sini.So skip pasal pasar malam, balik berniaga sepupu aku pon cakap, "esok kita naik cameron nak?" aku terkejut bila dia kata nak naik esoknya, aku punyalah plan dari taun l…